Kicsi, rövid, hosszú, statement darab. általában rengeteg nyakláncunk van. de hogyan válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet?

Nyakláncok

Nyakláncot nem egyszerű feladat választani. Főleg ha nem szeretnénk felesleges pénzt költeni, szemetet termelni. A tudatosság alapja itt is legyen az, hogy a minőséget helyezzük a mennyiség elé, válasszunk hazai darabokat.

Nyakláncból sincs szükségünk ezer darabra. Persze jó lenne, de a hétköznapokban nem hordunk 1-2 darabnál többet. Ha mégis valami újra vágytok, kérjetek kölcsön egyet a családtagjaitoktól/barátaitoktól.

Színt és anyagot tekintve ma már hatalmas a kínálat. Én anyagok terén mindenképpen választanék egy univerzális fémből készültet. Hideg típusok az ezüstös színeket válasszák, a meleg színtípusok pedig az arany vagy a rozé árnyalatait.

Hosszú vagy rövid fazon?

Alapvetően nincsen kőbe vésett szabály. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy melyiknek milyen optikai hatása van. A hosszabb fazonokat, a tipikus logós nyakláncok a mellkasra irányítják a figyelmet, telítik azt, bevágnak a mellek között, így növelve azokat. Így a nagyobb keblű nőknél érdemes ezeket a darabokat kerülni.

Válasszunk kulcscsont környékére érő hosszúságot, az mindenkinek jól áll. Egy hosszú nyaklánccal szépen tudjuk a nyakunkat nyújtani, de ezt a fent említett okok miatt nem ajánlom mindenkinek.

Hogyan viseljük?

Jogos lehet a kérdés, hogy csak feldobom a nyakamba, nem igaz? Én azért hoztam pár tippet, amivel színesíthetjük ezeket a darabokat is, jobban kihasználhatóvá válnak ezáltal.

  • Fordított játék: akinek van hosszú nyaklánca az bátran viselje egy kivágott felsőhöz úgy, hogy megfordítja. Szuper tipp a mellben erősebb nőknek, hiszen így nem kell kidobni/elajándékozni a kedvenc darabokat. Amúgy is a hát az új dekoltázs.
  • Tedd bentre: a nyakláncokat nem kell feltétlenül a ruhán kívül hordani. Szépen mutatnak egy V-nyakú blézerruha alá téve például. Vagy akár az ingetek gallérja alá tűrve.
  • Alapszabály: 1 szett/ statement ékszer. Ne vegyetek fel több hangsúlyos darabot egyszerre, mert elvonják egymásról a figyelmet, és nagyon “sok” is lesz.
Nézzétek el, hogy ez a ruha nem az én színem, csak kölcsön kaptam.

Egy szép nyaklánc nagyon feldob egy egyszerű szettet. Érdemes kísérletezni vele. Ti inkább fülbevalót vagy nyakláncot választotok egy egyszerű szetthez szívesebben?