Fenntarthatóság

Hol vásárolok ruhát másodkézből?

Ha környezetbarát ruhatárat szeretnél, az első lépés mindenképpen az, hogy megnézd milyen darabjaid vannak és felismerd a valódi szükségleteidet. Amennyiben új darabokra van szükséged, a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy másodkézből vásárolsz.

Én régi motorosnak számítok, gyerekkorom óta vásárolunk másodkézből. Ma elhoztam a kedvenc helyeimet, ahol szívesen vásárolok.

GARDRÓBCSERE

A oldalán ruhákat, kiegészítőket sőt még a kisállataitoknak is találhattok ruhákat másodkézből. Mivel az oldalon mindenki személyes ad el, érdemes előre ellenőrizni az eladó profilját és értékeléseit.

RECYCLEDFASHIONSTORE

A Lendvai Lilla stylist által indított üzletben online és offline is tudtok vásárolni. Én itt főleg designer darabokra szoktam vadászni, de vannak igazán kedvező árú darabok is.

https://www.instagram.com/p/CFcDJuahQu7/

REUSED

Egy szintén hazai, válogatott használt ruhákat kínáló oldalt Kovács Delinke szín- és stílus hozta létre. Személyesen Szombathelyen tudtok nézelődni, online pedig itt, vagy instán.

https://www.instagram.com/p/CGNZ3EBhba5/

ETSY

Egy nemzetközi oldal, ahol mindent (is!) megtalál az ember. Sokszor időigényes megtalálni, amit keresünk, ezért mindenképpen ajánlom, hogy vessétek be a keresési szűrőket. Igazi régi kincsekre bukkanhattok, de designer darabokat is vásárolhattok kedvező áron, másodkézből.

LUDOVIKA VINTAGE

Vintage mennyország! Aki szereti a vintage darabokat, vagy különlegesebb darabokra vágyik, érdemes benézni a 7. kerületi üzletbe.

https://www.instagram.com/p/CF81-lzhbmK/

DEPOP

A Gardróbcseréhez hasonló, nemzetközi oldal, de főleg angol eladók termékeit találhatjátok meg. Nem mindenki vállalja a postázást kis hazánkba, de sok olyan márka termékeit árulják, amik más módon nem jutnak el hozzánk.

NIMFA

A Nimfa kínálatában klasszikus, vintage darabokat találhattok. A kedvenc kiskabátom is innen van például. A weboldalt ide kattintva érhetitek el.

https://www.instagram.com/p/CAS5fz-hnai/

SLOW TÁR

Balla Gabi (öltözködési-, stílustanácsadó, stylist) új “szolgáltatása” a fenntarthatóság jegyében. Budapesti stúdióban hazai alkotók termékei mellett, preloved darabokat is találhattok, amiket Gabi válogat össze. Ruhák leadására is van lehetőség, erről tájékozódjatok itt.

https://www.instagram.com/p/CFz1i4pBF2Y/

A ruhákat a Slow Stúdióban találjátok.

FACEBOOK MARKETPLACE ÉS CSOPORTOK

Ezt is meritek valószínűleg a legtöbben, de mindenképpen szerettem volna megemlíteni őket.

TURKÁLÓK

Itt azt hiszem nem kell magyaráznom, így csak felsorolnám a kedvenceimet a fővárosban.

  • Vintage Humana, V. ker. Károly körút 8.
  • Cream használtruha, VII. ker. Rákóczi út 35.
  • Háda, VII. ker. Rákóczi út 68.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük