Fenntarthatóság

Ünnepi szettek- inspirációk

III.

A klasszikus piros

Egyszerűen felfoghatatlan, hogy már Advent harmadik vasárnapján is eltelt. Én ilyenkor már igyekszem befele figyelni, koncentrálni. Lassítani. De azért természetesen nem maradhat el az eheti inspirációnk sem, ma a főszerep a klasszikus piros ruhánké lesz-mert biztos vagyok abban, hogy majdnem mindenkinek lapul egy ilyen színű darab a ruhatárában.
Pörgős nyári ruha

Én természetesen a saját kis piros árnyalatomat választottam- a narancs-pirosat. De ha nektek bordó, vagy kékes piros ruhátok van otthon, az sem gond, arra figyeljetek, hogy kiegészítőkben és sminkben igyekezzetek harmonikus árnyalatokat választani hozzá. Én maradtam a meleg árnyalatoknál.

Egy korábbi bejegyzésben már beszéltünk arról, hogy mennyire hasznos a garbó a nyári ruhák átmentésére. Most is ezt a tippet alkalmaztam. Nem is feltétlenül szükséges új darabot vásárolnotok, nekem ez a garbóm kb. 4-5 éves, turiban vettem. Gyakorlatilag új volt. Nagyon vékony, így a fűtött szobákban is jól elvagyok benne. És természetesen tört, meleg fehér.

A szett másik különlegessé az lett, hogy a hozzátartozó megkötőt/övet most előre fordítottam, így ez a kis masni is ünnepibbé tette a szettet.

A harisnyám egy éjkék, anyagában mintás darab. Én imádom a harisnyákat, említettem már? Az ünnepi szettekhez pedig különösen szuperül passzolnak.

Kivételesen fekete cipőt párosítottam a kék harisnyához, mert ezzel a kis szegecses berakással szerettem volna egy kis vagányságot csempészni a szettbe. Ha ti a vagányabb stílust kedvelitek, vegyetek fel egy bakancsot, kapjatok fel egy farmerdzsekit, és máris kész a picit elegánsabb de vagány szettetek.

A sminkemnél most a szememen volt a hangsúly. Persze nagyon szép, ha a ruhátok színéhez hasonló árnyalatot választotok, és hozzám is az áll közelebb, de szerettem volna megmutatni azt is, hogy ha nem szeretik az erős rúzsokat, akkor is egyszerűen készíthettek szép sminket. Hamarosan pedig majd arról is olvashattok bővebben, hogy mik egy egyszerű smink alapjai.

Ehhez a szetthez csak egy pici rosegold fülbevalót kombináltam, valamint a szokásos táskámat. Nem feltétlenül szükséges minden kiegészítő típust egyszerre viselnetek, egy-egy jól megválasztott darab elég lehet önmagában is.


Játszhatok a színekkel, textúrákkal, formákkal és máris sokkal különlegesebb lesz a hétköznapi ruhátok. Akinek tetszenek az organza, buggyos ujjú felsők bátran viseljétek az ilyen ruhákhoz. Arra érdemes figyelnetek, hogy ne törjön meg az anyag, mert nagyon kényes.


De egy szép selyemblúz, vagy egy vékony gyapjú felső is csodaszépen mutathat. Ha egy nehezebb és egy könyebb anyagot szeretnétek egymás alá rétegezni, érdemes itt is vigyázni a ruhátokra, nehogy meghúzódjanak a szálak (ez különösen akkor fontos, ha a vékonyabb anyagot viselitek alul).


A bársony egy nagyon ünnepi, igazi elegáns anyag. Ha kedvelitek válasszatok ilyen anyagból ruhát, mert ezzel pillanatok alatt kész egy ünnepi szett.

Nektek mi lesz az a darab, ami régóta a ruhatáratok része és most is viselni fogtok?

Kíváncsiak vagytok mi lesz a következő inspirációs szettem? Kövessetek Instagrammon (@wakemeinspring) és Facebookon (@barackespuderblog), hogy ne maradjatok le az új bejegyzésekről!

  • Ruha: CABALA
  • Garbó: turikincs
  • Táska: THEO
  • Helyszín: Szentendre

#nemszponzoralttartalom

A képek felhasználása engedélyköteles!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük