Kapszulagardrób

Alap kiegészítők kapszulagardróbhoz

Ha kapszulagardróbból öltözködtök (vagy eleve kevés ruhátok van) egy külön kiegészítő-kapszulával hozhatjátok ki a maximumot a ruhatáratokból. Ma arról olvashattok, hogyan találjátok meg a kapszulátokhoz illő darabokat.

Kiegészítők, amiket nem számolunk a kapszulagardróbba

A legtöbb esetben a kiegészítők közé sorolunk minden olyan darabot, amik teljessé teszik, a következő szintre emelik a szettjeinket. Vannak közöttük

  • szükséges: optikai szemüveg, hűvösebb időben sál, sapka etc.,
  • érzelmi: jegygyűrű, örökölt nyaklánc etc.,
  • a hangulati darabok: én ide sorolok mindent mást, amit csak azért viselünk, mert kedvünk van hozzá.

Színséma

A kapszularuhatár elvéhez hasonlóan érdemes a kiegészítőket is egy adott szín-tematika szerint rendszerezni, hogy biztosan passzoljanak egymáshoz. Állhatnak csak alapszínekből, de próbálkozhatsz színesekkel is. Ha ismered a színtípusodat válogass a palettád színei közül, hiszen azok biztosan illenek majd egymáshoz.

A nemesfém ékszerszíneidre is támaszkodhatsz, hiszen egy ha ezeket ékszerként is viseled, meg is van a szetten belüli pár, ami még harmonikusabbá teszi majd megjelenésedet.

Poór Petra
Barack és Púder blog
Fotó: Halmai Gyöngyi
Én itt az arany fülbevalómhoz választottam arany mintás kendőt és táskát.

Ékszerek

Ékszerek esetén érzelmi és hangulati darabokról beszélhetünk. A kettőt nem igazán lehet szétválasztani, hiszen szinte biztosan fogjátok a két csoportot együtt is viselni. Vagy maradsz a klasszikus vonalon és fém színűket választasz, vagy kevered őket a színesekkel. Ha színes ékszert viselnél, figyelj rá, hogy a kapszulád leggyakoribb színeiben válassz.

Ha statement ékszert választanál, ügyelj arra, hogy mivel ehhez már ritkán választunk 2-3 másik kiegészítőt, korlátozottabban viseljük. Azért, hogy maximálisan ki tudd használni, passzolnia kell a legtöbb ruhádhoz.

Táska és cipő

Fő a praktikusság! Tedd a szívedre a kezed és csak azokat a darabokat vedd elő, amik valóban megfelelnek az időjárásnak és az élethelyzetednek. Ezeknek nem feltétlen kell egyforma színűeknek lenniük, a fenti említett elvek alapján nyugodtan mozoghatsz. Legyenek kényelmesek és megfelelő állapotúak, hogy az egész szezont kibírják.

Például esős évszakban legyen legalább egy vízálló cipőd, magassarkúból pedig válaszd a vastagabb tömb sarkú cipőket, ha tömegközlekedsz.

Poór Petra
Barack és Púder blog
Fotó: Halmai Gyöngyi
Az újrafestett táskám a nyári kapszulám után az őszi szezon kedvence is.

Öv

Az öv választás előtt tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért viseled a legtöbbször:

  • azért,hogy megtartsa a nadrágod/szoknyád derekát
  • azért, mert szereted feldobni a ruhákat, formálni vele az alakod
  • vagy mind a kettő?

Meg is van, hány különböző típusra van mindenképpen szükséged. Persze, ha nagyon minimalista ruhatárat álmodtál meg magadnak, akkor egyetlen hosszabb, állítható övvel már le is tudhatod a kérdést. De ha szívesen játszol a kiegészítőkkel, válogathatsz akár ennél többet is. A lényeg, hogy ne ess túlzásokba, és biztosan viseld a kiszemelteket.

Sál, sapka, kalap, kesztyű

Erre a csoportra szerintem úgy érdemes gondolni, mintha egy külön ruhacsoport tagjai lennének. Nem véletlen, hogy sokan beleszámolják őket a kapszulába.

Passzoljanak színben, fazonban és anyagukban az alsóbb rétegekhez, de elsősorban lássák el funkciójukat. Télre érdemes a valódi bőr, kasmír, valódi szőr vagy gyapjú anyagokat keresni. (Lentebb találsz lelőhelyeket, ha másodkézből szereznéd be őket.)

Szemüvegek

Egy jó napszemüveg azonnal sikkesebbé teszi a megjelenésünket, arról nem is beszélve, hogy egy minőségi lencse védi a szemünket- még télen is. A klasszikus fekete, szürke vagy barna színekkel biztosan nem nyúlsz mellé, a legtöbb ruhádhoz passzolni fog.

Ha szemüveges vagy, és több kereted is van, nyugodtan használd őket a “mini-kapszuládban”, hiszen ezek alapjaiban változtatják meg a ruháid hangulatát.

Én vagyok az élő példa arra, hogy akár színes szemüvegkeretet is viselhetsz a kapszularuhatáradhoz.

Az én tapasztalatom az, hogy jól működik, de sokkal több zöld ruhát választok a zöld keretem mellé, mint azt amúgy tenném, mert könnyebb így öltözni. Olyan színben válassz, amire biztosan nem unsz rá egyhamar.

Poór Petra
Barack és Púder blog
Fotó: Halmai Gyöngyi
Napszemüvegekben én a barnás-mintás darabokat szeretem.

Secondhand lelőhelyek

Ha szeretnél új kincsekre lelni másodkézből itt érdemes keresgélned:

Poór Petra
Barack és Púder blog
Fotó: Halmai Gyöngyi

Remélem hasznos volt számotokra ez a kis összefoglaló és belevágtok majd a kiegészítők “kapszulásításába” 😀

A rólam készült képeket Halmai Gyöngyi készítette.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük