Üdvözöllek a blogon, ahol a fő témánk a fenntarthatóság, környezettudatosság kapcsolata a nőiességgel. Olyan tippeket osztok meg oldalaimon, amik segítségével könnyebben és ‘zöldebben’ boldogulhattok a mindennapokban.

Fenntartható divat
2019, Olaszország

Poór Petra vagyok, informatikus, hobbivarró a ruhák megszállottja. Blogomat 2019-ben indítottam.

Ha éppen nem a mindennapjaimat élem vagy a blogot szerkesztem, egy jó könyv, vagy a varrógépem társaságában kapcsolódok ki.

Ha láttatok túl színes embert Budapest utcáin, akkor nem kizárt, hogy én voltam az. Instagram oldalamon rengeteg színes szettet osztok meg. 🙂

Milyen témákról olvashatsz- A fenntartható divat

Későn kezdett el érdekelni az öltözködés. A kamasz évek alatt egyre nagyobb figyelmet kaptak a ruhát és váltak az önkifejezésem aktív eszközévé. Megtanultam, hogy az öltözködésünkkel kommunikálunk, hatással vagyunk másokra és a rólunk alkotott véleményükre.

Egy olyan világban nőttem fel, ahol már az első környezetismeret tankönyvben is szó esett az éghajlatváltozás okozta -akkor még lehetséges- problémákról.

Tini koromban külföldi bloggerek és a téma magyar képviselői hívták fel figyelmemet a divatipar okozta károkra. Ekkor döntöttem el, hogy nem szeretnék sem másoknak, sem a Földnek kárt okozni az öltözködésemmel.

Szeretek turkálóba, vintage üzletekbe járni és kutatni a különleges és egyedi kincseket másodkézből.

A témában számos kihívásról, secondhand lelőhelyekről és a kapszulagardróbról olvashattok az oldalon.

Fenntartható divat
2021, Budapest

Önismeret, lelki fejlődés

Szerintem az öltözködés és a lelki világunk nem szétválasztható. Támogathatják, erősíthetik egymást.

Hiszek abban, hogy mind egyéniségek vagyunk, egyedi látásmódunkkal színesítjük a világot. A témakörben gondolatébresztő tartalmakkal várlak, amik segíthetnek az önismeret rögös útján.

Varrás, DIY ruhamentő projektek

Számomra a fenntartható divat egyik fő kérdése az volt, hogyan készülnek a ruháink. Ezért 2020-ban a világban történő tragikus események lehetőséget teremtettek, hogy megtanuljak varrni- otthon, egyedül.

Azóta számos ruhadarabot varrtam már magamnak és másoknak is. Ha érdeklődsz a téma iránt, látogass el oldalaimra, ahol rendszeresen osztok meg tartalmakat a témában.

Kedvenc régi bőrtáskám, ami pár réteg bőrfestékkel kapott új életet.

A ruhamentő, upcycling ötletekkel szeretnélek inspirációt adni, hogy a szívünknek kedves daraboknak második életet adhassunk.