Uncategorized

Ünnepi szettek- inspiráció

I.

A hercegnős

Ebben a minisorozatban 4 szettet mutatok majd nektek, négy fazont, inspirációként.

Harangruha/pörgőszoknyás ruha

Vannak azok a darabok a ruhatárunkban, amik az igazi klasszikusok közé tartoznak, azok a darabok, amikből évek óta van egy a szekrényben, ha tönkremegy pótoljuk.

Nos, nekem ez a szabás az örök kedvencem. Harangruhának akkor szoktuk hívni, ha nincsen a derékvonalon varrás, ilyen esetben a legtöbben övvel viseljük. Érdekes, mert több fast fashion oldalt átnéztem, és ott rendre harangruhának hívják a derékvarrással ellátott darabokat is. De hát persze, ezek is csak nevek, nem kőbe vésett szabályok.

Én ezt a pörgőszoknyás fazont kislánykorom óta hordom, szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Az utóbbi pár évben nem volt ilyen darabom, mert bár turiztam pár hasonlót, nagyon hamar feladták a küzdelmet, a legtöbb menthetetlenül tönkrement. Pedig nálam ez igazi “must-have”.

Amúgy ilyen ruhát “variálhattok” is magatoknak: vegyetek egy szűk felsőt (télen érdemes hosszabb ujjút választani), és egy sima pörgőszoknyát. Válasszatok egy kontrasztos vagy pedig egy színben passzoló övet, attól függően mit szerettek. Ha monokróm színeket választotok, teljesen olyan hatása lesz, mintha az egy ruha lenne. Arra figyeljetek, hogy az anyagok is passzoljanak: pamuthoz pamut, selyemhez selyem és így tovább. Műszálas anyagokra is igaz a szabály. És már kész is van a vadi új ruhátok.

Kiegészítőknek arany és ezüst ékszereket kombináltam. Igen, jól olvastad. Az örök szabály, hát megdőlt. Azt tudni kell, hogy mielőtt színtanácsadáson jártam, a szívem az ezüst fém színéhez húzott. Így a “családi” ékszereim mind ezüst színűek. És ezekről nem is tervezek lemondani. Arra igyekszem figyelni, hogy az arcomhoz közel arany ékszert viseljek, valamint, hogy egymáshoz közel ne legyen két különböző fémszín keverve.

A nyakláncom amúgy szintén ezer éves darab, kopottas már szegénykém, de nagyon szeretem. Cipőnek sima fekete bokacsizma. Ha vagányak vagytok, és nincsenek komoly szabályok a családi összejöveteleken, nyugodtan viseljetek bőrdzsekit blézer helyett, Sokkal izgalmasabb lesz az összhatás.

Egy ilyen fazonnal biztosan nem botránkoztatunk meg senkit, mégis végtelenül nőiesek tudunk lenni. Hozzám alapvetően közelebb áll a modern hercegnős look, mint a szexis, így természetesen göndör hajat készítettem. De egy félig feltűzött, esetleg teljesen felcsatolt hajjal is szépen mutat. Főleg ha ti is ilyen hátul kivágott darabot választotok.

Ha céges eseményre vennétek fel a szettet, akkor egy szép szűkített, rövid állású blézert ajánlanék hozzá, tűsarkú cipővel.

Ha saját szettet sikerül összeállítanotok, és nem ruhát választotok, se ijedjetek meg az élénk színű kiegészítőktől. Bátran viseljetek ún. colour blocking szetteket.

És ne feledjétek, bármit is viseltek az ünnepek alatt, kerüljétek a fancy, csillámos, “egyszer felveszem csillog a fejem, landol is a kukában” darabokat, válasszatok olyan darabot, amit ugyanúgy tudtok viselni hétköznapokra. Vagy vegyetek fel egy szebb hétköznapi darabot, és dobjátok fel kiegészítőkkel.

Kíváncsiak vagytok mi lesz a következő inspirációs szettem? Kövessetek Instagrammon (@wakemeinspring) és Facebookon (@barackespuderblog), hogy ne maradjatok le az új bejegyzésekről!

Amit viselek:

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük