Kihívások

30 wears kihívás

Te hányszor veszel fel egy ruhadarabot mielőtt kidobod? Rengeteg ruhát veszünk, használunk, majd dobjuk ki. Nem vagyok angyal én sem: aki ismer tudja, hogy nagyon-nagyon-nagyon szeretek vásárolni. kB. 1,5 kezdett el a fenntarthatóság témaköre érdekelni, a kozmetikumok kapcsán. Azóta folyamatosan tanulok, olvasok. Mengyán Eszter által pedig engem is elért a divatiparral kapcsolatos kérdéskör. Rájöttem, hogy egy zsák turis ruhával rendszeres hazamenni nem fenntarthatóbb, mint fast fashion üzletekben vásárolni. A fogyasztás nem egy fenntartható folyamat. Vagy legalábbis nem úgy,  ahogyan a mai ember teszi.

Vásárlási szokásaink nagyban befolyásolják a mindennapjainkat: pénzünkkel szavazunk. Szavazunk, hogy melyik az a folyamat, amit támogatni szeretnénk.

Mivel én is aktív fogyasztó vagyok a hétköznapokban, igyekszem a tudatosabb lehetőséget választani. Mindent addig használni amíg tönkre nem megy, ha pedig ez bekövetkezik, igyekszem javítani, új életet adni az adott dolognak.

Ebben a kihívásban igazán kreatívnak kell lenni. Egy adott ruhadarabok kell 30x viselni, lehetőleg különböző módokon. Azokat a ruhadarabokat érdemes megvásárolni, amit fel fogunk venni 30x. Számba kell vennünk, mennyire passzol jelenlegi ruhatárunkba, mennyire kombinálható a már meglévő darabjainkkal.

Ehhez szeretnék én is inspirációt adni. Én egy navy kék overált választottam, a következő időszakban ezt fogom magassarkúval, sportcipővel, vagy éppen a kedvenc Mickey egeres pulcsimmal viselni, de előkerülnek az igazán régi, különleges darabjaim is.

Kíváncsiak vagytok? Akkor tartsatok velem.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük