Kihívások

Egy ruha 30 élete- így viseltem egy overált harmincszor

Élénken él bennem a gondolat, hogy majd a Mickey egeres pulcsimmal, vagy éppen felsőmmel fogom viselni a kihívás során az overált. Ez alatt az egy év alatt sokat változtam én is, a stílusom is. De azt hiszem, hogy ez a kihívás során összeállított szettekből is látszani fog. De helyettem most meséljenek először a képek!

1-10.szett
2-20.szett
21-30.szett

A valóságban körülbelül 40-50 viselésen van túl az overál. A karantén alatt többször is volt rajtam, de akkor csak egy zokni kíséretében, kevésbé inspiráló módon.

A célom az volt, hogy ötleteket és bátorítást adjak Nektek, akik esetleg hozzám hasonló módon úton vagytok egy környezettudatosabb ruhatár felé.

Elég 30-szor viselni a ruháinkat?

Az én ruhatáramban- mint azt az overál példája is mutatja- a bűvös “30” kevésnek számít. Egy év alatt legalább ennyiszer viselem a ruháimat, a nadrágokat és felsőket pedig talán még ennél is többször. A 30 Wears Challenge sokak szerint kevés.

Talán kevés, talán csak reális, ugyanis a jelenlegi ruháink nagy része nem is bírja ki a 30 viselést- és természetesen az ezekkel járó mosást. Ebből a szempontból én jól választottam, az overál pedig jól vizsgázott.

A 30-as szabály inkább gondolatébresztő, hogy kevesebb ruhát vásároljunk impulzusként. Egy mankó, ami a bizonytalan “Megvegyem?” pillanatokban sokat segíthet.

A kihívást 2018-ban Mengyán Eszter, a fenntartható divat hazai nagykövete is végigcsinálta, az ő cikkét ide kattintva érhetitek el.

Érdemes még belevágni a kihívásba?

Természetesen bármikor! Segít felfedezni a ruháinkban lévő potenciált, megtalálni mi az, amit szívesen viselünk. A 30 szettben nekem is voltak visszatérő darabok, amikkel különösen szerettem az overált kombinálni. De voltak olyan szettek, amiket nem hiszem, hogy újra viselek majd ilyen formában.

A változás

Talán mondom sem kell, hogy az utolsó 10 szett az, ami most nagyon passzol hozzám. A kihívás elején egy teljesen más élethelyzetben, két életszakasz határán voltam. A híres Mickey egeres felsőt talán elengedtem (az otthoni ruhatám része lett), de azt, amit jelképezett nem: az öröm, a móka ugyanúgy jelen van a ruhatáramban, csak ennél talán kifinomultabb módon.

Mivel ebben az évben összesen 4 gardróbkihívást csináltam végig (ráadásul a legtöbb párhuzamosan futott), nehéz lenne elkülönítenem mi az, amit ennek a feladatnak köszönhetek, mi az, amit megy egy másiknak.

Éppen ezért hamarosan jövök még egy összefoglaló cikkel, hiszen pontosan egy éve indult el a blog is.

Melyik szett volt a kedvencetek?

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük