Önismeret

Élénk színtípusként visszafogottan? Lehetséges.

Mint azt már tudjuk itthon sokkal több az élénk színtípus, mint a lágy. Ezért gondoltam, hogy most inspirállak Titeket tovább. Hogy ne ess kétségbe ha élénk színtípusként szeretnél a háttérben maradni, mert ilyen napjai mindenkinek vannak. De lássuk is!

Ha vágysz valami másra

Minden színtípusnak vannak alapszínei, (ezek leggyakrabban a fehér-fekete-szürke-bézs) amiket bátran használhattok, ha lágyabb szettekre vágytok. Viszont biztosan vannak, akik ilyenkor is színesbe öltöznének, csak nem szeretnék elvonni a figyelmet egy feltűnő színnel.

Hogyan csináld?

Ha szeretnél picit háttérbe vonulni, érdemes egy másik altípus vizeire evezni. Ekkor egy másik fő tulajdonság kerül előtérbe (tudjátok, itt is beszéltünk, arról, hogy hogyan jönnek létre ezek az altípusok), de harmonikus marad majd a szett.

Válasszatok ki tehát egy színt, a másik altípus palettájából. Ha megvan a szín, akkor azért érdemes pár szabályt még követnetek.

Ahhoz, hogy visszacsempésszétek szemeitek ragyogását ne tegyétek messze a kedvenc élénk színű rúzsotokat! Mivel pont az élénkséget tompítjuk, ezt azért egy rúzs erejéig érdemes mégis megtartani.

Egy élénk színtípuson a legélénkebb rúzs sem ütközik ki. Én is egy erős korral rúzst viselek, de teljesen egybeolvad velem. Senki meg nem mondaná, hogy ez egy nagyon élénk szín. Szó szerint elnyeli az arcom, persze jó értelemben. Láthatjátok, a visszafogott szettekbe is jól beilleszthető egy ilyen rúzs.

A másik trükk, ha egy statement, színben passzoló, élénk kiegészítőt választotok a ruhához. Ez lehet fülbevaló, nyaklánc, karkötő. Bár minél közelebb van az arcotokhoz, annál szebben visszacsempészni ez is a ragyogást. Az ilyen apróbb kiegészítők már nem fognak úgy hatni, mint egy teljes ruhadarab, nem véletlenül ajánlják, hogy tanácsadás után kiegészítőkkel kezdjük el “szokni” a színeinket. (Hozzáteszem sokkal fenntarthatóbb, mint azonnal ruhát venni, bár én anno erre sajnos nem is gondoltam.)

Mikor vesd be?

Alap ruhatárba én semmiképpen nem ajánlanám. Érdemes az alapokat teljesen színhelyes darabokkal kiépíteni, és az ilyen színeket meghagyni akkorra, ha már csak egy kis fűszer hiányzik. (Nálam egy véletlen hiba okozta, hogy mégis alapdarabok készültek ebből a színből, de hát Istenem, emberek vagyunk, mind hibázunk. És amúgy meg azért így is viselni fogom legalább harmincszor.)

Akkor is alkalmazhatod, ha egy-egy kiegészítőt szeretnél kiemelni, hangsúlyosabbá tenni. A szemünk mindig a legélénkebb színt veszi elsőnek észre, így ha a szetted többi része egy fokkal lágyabb, azonnal feltűnőbb lesz az adott darab.

Igen, a kiegészítők igazi kétélű fegyverek. Ha akarom betöltheti a “segítő” szerepet, ha akarom kulcsdarabja lehet az adott szettnek. Én is csak az utóbbi időben kezdem felfedezni, hogy mennyit számítanak és mennyire sokszínűen lehet őket felhasználni.

Persze mindenki palettáján vannak visszafogott színek, de azokat nem nevezném elbújós színeknek, mert ott megvan ez a lehengerlően harmonikus hatás. De ha valakinek, már az is meghozza a kívánt eredményt, akkor válasszatok azok közül.

Tuti tipp:

Nagy fülbevaló kisebb hölgyeknek? Az arany szabály az lenne, hogy minél nagyobb a testfelület, annál érdemesebb nagyobb kiegészítőket választani, mert azok akkor nem fognak elveszni a szettben. És minél kisebb a testfelület, annál kisebbet válasszunk. Na és itt jön képbe a személyiség. Ha illik hozzátok a nagy fülbevaló, nyugodtan vegyétek fel. A lényeg Ti vagytok, és nem a szabály. Ha bevállalós, karakteres stílusotok és személyiségetek van, akkor viseljétek, nem lesz sok. Mert a külső megjelenéshez rengeteg hozzáad a személyiség is, sőt…

Nem lesz sok az összhatás, mert az ilyen darabok együtt élnek Veletek. A stílusból nem lehet kihagyni azt, hogy Te ki vagy! És nem is érdemes. Ugyanígy a másik irányba. Ha bár nagyobb testalkatod van, de nem érzed komfortosan magad nagy ékszerekkel, mert egy sokkal lágyabb vonalat képviselsz, nem kell magadra erőltetni a nagy ékszereket. Érdemes kipróbálnod, mert lehet, hogy tetszik majd, de ha nem, ne érezd magad rosszul. Akkor maradj a kisebb kiegészítőknél.

Hogyan használd?

Tökéletes megoldás lehet ez akár az üzleti életben is, ha nem szeretnéd magadra helyezni a hangsúlyt. Így azért harmóniában jelenhetsz meg, de nem vonod el a figyelmet. Bár minél inkább a színeidet viseled, annál nagyobb lesz a sikered. (Szerintem!)

Én nem ilyen területen dolgozok, úgyhogy az én életemben 2 módon jelenik ez meg. Az egyik ha beleszeretek egy színbe, és nem tudok ellenállni, lásd a fenti példát. A másik ha egy kihívóbb szabásvonalú, esetleg testhezálló ruhadarabot viselek. Akkor már annyira soknak érzem, hogy nem szeretném még a színharmóniámmal is magamra terelni a figyelmet, ilyenkor egy visszafogottabb szín tökéletes választás számomra is.

De még ezer és millió lehetőségünk van, most csak párat említettem. És lehet még nálam is visszafogottabban kombinálni, mert ez magamhoz képest visszafogott, de lehet, hogy számotokra még mindig sok. A lényeg, hogy ne féljetek a színeitektől, ne érezzétek szabályok közt magatokat. A színtípusok csak az irányt adják meg, az, hogy mit hoztok ki belőle már csakis rajtatok áll.

Nem szeretnél lemaradni a következő bejegyzésről? Akkor kövess Instagrammon (@wakemeinspring) és Facebookon (@barackespuderblog), ahol további tippeket osztok meg Veletek!

Amit viselek:

A képek felhasználása engedélyköteles!

Külön köszönet a Nővéremnek és a kedvenc tervezőimnek, hogy összefogtak és megalkották nekem ezt a csodálatos szettet. Nagyon hálás vagyok érte!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük