Uncategorized

Hogyan vásárolj kiegészítőket tudatosan II.

Kicsi, rövid, hosszú, statement darab. általában rengeteg nyakláncunk van. de hogyan válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet?

Nyakláncok

Nyakláncot nem egyszerű feladat választani. Főleg ha nem szeretnénk felesleges pénzt költeni, szemetet termelni. A tudatosság alapja itt is legyen az, hogy a minőséget helyezzük a mennyiség elé, válasszunk hazai darabokat.

Nyakláncból sincs szükségünk ezer darabra. Persze jó lenne, de a hétköznapokban nem hordunk 1-2 darabnál többet. Ha mégis valami újra vágytok, kérjetek kölcsön egyet a családtagjaitoktól/barátaitoktól.

Színt és anyagot tekintve ma már hatalmas a kínálat. Én anyagok terén mindenképpen választanék egy univerzális fémből készültet. Hideg típusok az ezüstös színeket válasszák, a meleg színtípusok pedig az arany vagy a rozé árnyalatait.

Hosszú vagy rövid fazon?

Alapvetően nincsen kőbe vésett szabály. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy melyiknek milyen optikai hatása van. A hosszabb fazonokat, a tipikus logós nyakláncok a mellkasra irányítják a figyelmet, telítik azt, bevágnak a mellek között, így növelve azokat. Így a nagyobb keblű nőknél érdemes ezeket a darabokat kerülni.

Válasszunk kulcscsont környékére érő hosszúságot, az mindenkinek jól áll. Egy hosszú nyaklánccal szépen tudjuk a nyakunkat nyújtani, de ezt a fent említett okok miatt nem ajánlom mindenkinek.

Hogyan viseljük?

Jogos lehet a kérdés, hogy csak feldobom a nyakamba, nem igaz? Én azért hoztam pár tippet, amivel színesíthetjük ezeket a darabokat is, jobban kihasználhatóvá válnak ezáltal.

  • Fordított játék: akinek van hosszú nyaklánca az bátran viselje egy kivágott felsőhöz úgy, hogy megfordítja. Szuper tipp a mellben erősebb nőknek, hiszen így nem kell kidobni/elajándékozni a kedvenc darabokat. Amúgy is a hát az új dekoltázs.
  • Tedd bentre: a nyakláncokat nem kell feltétlenül a ruhán kívül hordani. Szépen mutatnak egy V-nyakú blézerruha alá téve például. Vagy akár az ingetek gallérja alá tűrve.
  • Alapszabály: 1 szett/ statement ékszer. Ne vegyetek fel több hangsúlyos darabot egyszerre, mert elvonják egymásról a figyelmet, és nagyon “sok” is lesz.
Nézzétek el, hogy ez a ruha nem az én színem, csak kölcsön kaptam.

Egy szép nyaklánc nagyon feldob egy egyszerű szettet. Érdemes kísérletezni vele. Ti inkább fülbevalót vagy nyakláncot választotok egy egyszerű szetthez szívesebben?

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük