Uncategorized

Olasz stílus 101

Öltözz olaszosan a saját gardróbodból!

Ahhoz, hogy a tavaszi gardrób frissítés kihíváshoz elérhessük az olaszos hatást, tudnunk kell, hogy pontosan mit is takar, amikor azt mondjuk “Ez annyira olaszos!“. Mi az olasz nők titka, mitől beszélünk stílust illetően egy külön irányzatról?

Persze ha belegondolunk, egyre kevesebb “tipikus” olasz nőt láthatunk az utcákon, a fiatalok már inkább a divatos, hétköznapi stílust követik. De azért akadnak még kivételek.

És mi a titkuk? Összeszedtem pár pontban az alapokat, lássuk is!

Magabiztosság

Ha valamiről, erről biztosan híresek az olasz nők. Nem tudom mit rejt a reggelik kávéjuk, de úgy öltik magunkra, mint mi a kabátunkat. Pontosan tudják, hogy így akár egy ruhás zsákot is magukra vehetnek, jól fognak mutatni.

Drámaiság

Hangosak, sokat nevetnek és hozzájuk képes minden olyan unalmasnak tűnhet. A stílusukba mindig van valami drámaiság, valami teátrális, emelkedett. Statement darabokat viselnek akár nappalra is.

Forrás: Pinterest
Összhang

Nagyon figyelnek arra, hogy a hajuk, körmük, bőrük ápolt legyen, pontosan tudják mi áll nekik jól. A hétköznapokban a laza elegancia jellemzi őket. Nincsenek össze nem illő darabok a szettjeikben, színek terén talán inkább a kisebb kontrasztú, de vidám összeállításokat kedvelik.

Magassarkú

Ez az, ami annyira jellemző rájuk. Rómában az esti parti után estélyiben és magassarkúba pattannak a Vespájukra a nők. De Collepino-ban például egy közel 70 éves hölgy magassarkúban sétálgatott a macskaköves meredek utcácskákon, hogy beengedjen minket a szállásunkra, mert náluk ez a szokás. És mindezt olyan eleganciával teszik, hogy leesik az ember álla.

Napszemüveg

Nyilván ez az éghajlati sajátosságok miatt is szükséges, de sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek egy megfelelő fazonra és tudják, hogy egy jó szemüveg öltöztet.

Forrás: Pinterest
Minőségi kiegészítők

Nem jelenti ez azt, hogy drága tervezői darabokkal van tele mindenkinek a szekrénye, de tudják, hogy mire érdemes többet szánni. Jó minőségi cipő és táska alap egy olasz nő ruhatárában.

Forrás: Pinterest
Nem túl sok, nem túl kevés, mégis szexi

Az olasz nők sosem pakolják ki mindenüket, mégis végtelenül szexisek és nőiesek. Azt emelik ki, amit a legjobban szeretnek magukon. Az öltözködést nem azzal kezdik, amit elrejtenének, hanem éppen azzal, amit bátran mutatnak meg a nagyvilágnak.

Ezek lennének tehát az alapok. A tavaszi gardrób-kihívás feladatiban érdemes lesz egy picit mindig szem előtt tartani az itt leírtakat, de persze a napi feladatok során további tippeket adok majd Nektek.

A kihívásról bővebben itt olvashattok.

Ha pedig nem szeretnétek lemaradni a napi feladatokról, akkor kövessetek Instagrammon (@wakemeinspring) és Facebookon (@barackespuderblog).

Még szintén kedvelheted...

1 hozzászólás

  1. Pöttöm says:

    Nagyon szeretem én is az olasz mentalitást, amit az öltözködésük is megmutat. Lehetnénk mi magyarok is bátrabbak! Köszi a cikket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük