Borapolas

Így lesz tudatos a bőrápolásod

Forrás:kalachairina ,Pixabay

A kozmetikumok terén is rengeteget halmozunk, főleg, hogy ezek apró és aránylag olcsó termékek az életünkben. Túl sok mindent és nem jól használunk. A ruhák után itt a legnehezebb ellenállni az impulzus vásárlásoknak. Egy új csillámos arcpakolás, a legújabb mindentudó krém. Legyünk őszinték magunk hányszor landolt a kosárban egy felesleges rúzs, mert olyan szép a színe, majd hazavittük, és jöttünk rá, hogy majdnem ugyanolyan, csak mi nem emlékeztünk rá?

Én alapvetően a hatóanyaglapú bőrápolás pártján állok. Ez az az elv ami alapján a gyógyszerek is készülnek. A természetes összetevőknek, alapból magas  hatóanyag tartalmuk van, de a modern technológiák rengeteg természet azonos molekulát, formulát, hatóanyagot tesznek lehetővé.

Forrás:xbqs42 ,Pixabay

Érdemes tudni tehát, mik a legnépszerűbbek, melyik mire való. Ha nem boldogulunk érdemes szakemberhez fordulni, csakúgy, mint az orvosnál. Ha segítséget kérünk, jó eséllyel sikerül megtalálni a megfelelő termékeket.

Ha a halmozáson túlléptünk, a  következő sarkalatos pont a termékek csomagolása. Ugyanis ezeket a leggyakrabban egyszerűen csak kidobjuk, vásárlásnál meg se gondoljuk, hogy kapható-e az adott termék más csomagolással.

A műanyag olcsó, könnyű, ezért szállítása sem túl költséges. Viszont nem lehet a végtelenségig újrahasznosítani, és a leggyakrabban olyan termék születik, amit már nem lehet újra felhasználni.

Az üveg szuper, időtálló, ellenben nehéz, így költséges a szállítása, és ha a szemétbe kerül, sokkal rosszabb ökológiai szempontból, mint a műanyag. Viszont használta igazi luxus élménybe burkolja a legegyszerűbb krémet is, és ezt a csomagolást használjuk fel leggyakrabban a háztartásunkban.

Forrás:Monfocus ,Pixabay

A legjobb alternatívák a csomagolás mentes termékek. Viszont ezeket csak bizonyos formulában érhetjük el, és ha mi pont azok vagyunk, akik a vizesebb állagú termékeket használnak, szinte semmit ne fognak találni. De erre is van megoldás! Válasszatok olyan termékeket, ahol a gyártó visszaveszi a csomagolást, és megfelelő tisztítást követően újrafelhasználják.A legjobb alternatívák a csomagolás mentes termékek. Viszont ezeket csak bizonyos formulában érhetjük el, és ha mi pont azok vagyunk, akik a vizesebb állagú termékeket használnak, szinte semmit ne fognak találni.

Ezt a pár dolgot gondoljátok végig vásárlás előtt,  és máris tudatosabb lesz a rutinotok.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük