Kihívások

Outfit No. 17 from 30 wears challenge

A 30 wears challenge 17. szettje

A hétvégi kiruccanásunkhoz szerettem volna egy szettet az esti vacsorához. Ennél jobb alkalmam nem is lehetett volna, hogy egy igazán elegáns szett szülessen meg, amit akár színházba is fel lehet venni. Amúgy is tervben volt, hogy ez az overáll ilyen helyzetben is tesztelve legyen. 🙂

A kabát

A kabátot a Nimfa kínálatából választottam. Eredetileg egy nadrágot mentem megnézni, de azonnal beleszerettem 4-5 darabba. Ez csak növekedett, nem is számítottam rá, hogy ennyi darab illeni fog hozzám. Aztán végül is ez a kabát volt az abszolút szerelem, amit a próbálgatás legvégén láttam meg a fogason.

Mondanom sem kell, nem is volt kérdés, hogy jön-e velem. Igazi bunda, hibátlan állapotban, rövid állású, háromnegyedes ujjú. Tehát minden tekintetben tökéletes.

Szőrmét én már nem vennék újonnan, mert nem szeretném, hogy egy állat csak a bundájáért szenvedjen. Műszőrmét pedig azért, mert alapvetően nem kedvelem a műszálas anyagokat, azok környezetre gyakorolt hatását. Az ilyen vintage darabokat szerintem viszont meg kell menteni, ha már sok-sok évvel ezelőtt elkészültek, mert ezek már 30-40 éve kabátok

Érdemes szétnézni a Nimfában, bármilyen stílusotok van, mert nagyon sokszínű a kínálat, mindenki találhat magának egy-egy (vagy akár több) vintage darabot. Nekem egyenlőre több bátorságot kell gyűjtenem, mert az élénk színektől nem riadok vissza, de az igazi, nagybetűs KLASSZIKUS stílustól még igen. Ez valószínűleg csak a rossz emlékeknek köszönhető, mert tinikoromban minden gond nélkül vettem fel ilyen darabokat. De a sok negatív komment, hogy “olyan vagy, mint egy negyven éves” vagy, “úgy öltözöl, mint a szüleink” kiölte belőlem. Aztán lehet, hogy ez is olyan lesz, mint a farmerkabátom, belenövök majd.

Sokszor félünk megmutatni magunkat és ez alól az öltözésünk sem kivétel. Látom magamat ahogyan ott állok a tükör előtt egy csodaszép ingben, és egy klasszikus kockás szoknyában, de tudom, hogy ha így mennék az utcára, akkor megbámulnának, hogy milyen fura. Főleg ma, amikor a az ugly cipő hódít, meg az “all black”. Szóval a tudatos ruhatár építés következő lépése ez lesz: megtalálni, hogy mit is jelent nekem a klasszikusság.

Ne félj attól, ha nem olyan vagy, mint az átlag. Senki sem olyan, csak sokan igazodnak egy normához. Ez mindig így volt, és így is lesz. De megtehetjük, hogy egyéniségek legyünk.

Köszönöm, ha elolvastad ezt a rövid, gondolatébresztő outfit posztot, ha tetszett és nem szeretnél a következőről posztról lemaradni akkor kövess Instagrammon (@wakemeinspring) és Facebookon (@barackespuderblog), ahol további tippeket osztok meg Veletek!

Amit viseltem:

  • Kabát: Nimfa
  • Ruha: CABALA
  • Fülbevaló: Inventino
  • Táska: THEO
  • Cipő: fast fashion (Nem olyan régi, de már nem kapható. Ilyen ez a fast szemlélet.)

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük