Fenntarthatóság

Nyári ruháink téliesítése

A “nagyon” kivágott ruha

A hideg idő csak-csak nem szeretne melegebbre váltani, de valljuk be, ez nem meglepő január lévén. Így célszerűnek érzem a sorozatot folytatni, mert lesz még pár hideg napunk, de szívünk már a melegre vágyik. Aki már nem bír magával lassan előveheti a nyári darabokat is, ma bebizonyítom, hogy a kivágott darabokat is viselhetitek akár télen is.

Amikor az ilyen darabokat szeretnénk viselni, egy valamit nem szabad elfejtenünk: nem minden anyag alkalmas a téli időjáráshoz. A nagyon vékony muszlim/géz anyagokat kockázatos lehet télen is viselni, azokat inkább tunikaként hordjuk(mindenképpen írjátok meg kommentbe, ha érdekelne Titeket ez a téma is). A len, pamut (vagy persze egy vastagabb műszálas anyag) sokkal jobban megfelel erre a célra. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbbünknek lapul a szekrényében 1-2 ilyen darab.

Ezek igazi tavaszcsalogató ruhák, a legtöbbször, színesek, mintásak. Ez ne riasszon el senkit, bátran viseljétek őket, legalább színesítitek a szürke hétköznapokat.

A kivágott elejű ruhákat könnyen viselhetitek egy sállal vagy egy garbóval, nagyon stílusos és szép megjelenést lehet velük elérni.

A hátul kivágott daraboknál picit nehezebb dolgunk van, hiszen kicsit furcsán mutathat egy póló alattuk. Erre azt ajánlom, hogy vegyetek fel egy hasonló ívű (ha pl. U alakú a hátsó kivágás, akkor legyen a body háta is hasonló U) trikót/bodyt, ami egy picit zártabbá teszi majd a kivágást, de megmarad a testrész hangsúlyossága. Ez lehet bőrszínű, vagy fekete, de akármelyik szín, ami harmonikusan mutat a ruha színével.

A ruha alá természetesen a már megszokott harisnya, ebből is inkább a vastagabb és derekat jobban védő darabok lesznek hűséges és meleg társaitok.

Felülre blézert, farmerdzsekit, bőrkabátot ajánlanék. Persze ha szeretnétek, akár pulcsit is vehettek, de én szeretem ha érvényesül a ruha.

Ha maxiruhátok van (mint nekem is), akkor él az örök szabály: ha színben megegyező cipőt választotok, akkor optikailag nyújtjátok a testalkatotokat.

Az én szettemről:

Én egy szintén mély kivágású, de zártabb bodyt vettem fel, egy bőrdzsekit illetve egy sálat. Ha mégis melegem lenne, könnyen levehetem akár a sálat, akár a bőrdzsekit.

A ruha alatt extra vastag harisnya, zokni lapul, a csizmámba pedig még egy plusz melegítős talpbetét. Kiegészítőnek egy piros üvegékszert, egy vékony aranyláncot, és a THEO táskámat, a kontyomba pedig egy rózsaszín kendőt választottam. Nem nagy különbség a nyári szettemhez képest, de sikeresen téliesített szett lett.

Ha érdekelne más tudatossággal kapcsolatos téma, akkor kövess Instagrammon (@wakemeinspring) és Facebookon (@barackespuderblog), ahol további tippeket osztok meg Veletek!

Amit viselek:

  • Ruha: CABALA
  • Fülbevalók: Panyi Zsuzsi
  • Táska: THEO Budapest
  • Csizma: Tamaris
  • Bőrkabát: fast fashion
  • Sál: kölcsönöztem télre anyukámtól
  • Kendő: Mácsár Andi karácsonyi meglepi csomagjához kaptam

A képek felhasználása engedélyköteles!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük