Fenntarthatóság

Nyári ruháink téliesítése- a maxiruha

Igyekszem a gardróbomban lévő összes darabot télen-nyáron hordani. A legtöbbet egyszerűen lehet kombinálni, pl. a felsőket. Nem rövid nadrág, hanem hosszú, nem szandál, hanem csizma. De mi a helyzet egy nyári ruhával? Főleg maxiszoknyással? Adok nektek pár tippet, hogyan is lehetne télen is viselni ezeket.

A maxi ruhák nagy előnye, hogy teljesen eltakarják a lábunkat. Elő a vastag harisnyákkal! 60-100 DEN-es darabokat érdemes választanotok. Aki nagyon fázós,  bevethet ennél vastagabbat is, de napközben,  az irodákban, az már lehetséges, hogy túl vastag lesz. Arra is figyeljünk, hogy ne válasszunk nyomott mintás darabokat, különösen ha vékony, tapadósabb anyagú a ruhánk, mert átüthet a minta. Olyan méretet vegyünk télre, ami a derekunkig ér, így védhetjük azt is.

A nyári ruháink alá is lehet öltözni. Vegyünk fel kombinét, vagy valamilyen alakformáló alsóneműt nyugodtan akkor is, ha nem szeretnénk alakot formálni. Ezek ugyanis elég vastagak, jól védenek minket. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy egyáltalán nem szükséges az alakformálás, válasszunk egy mérettel nagyobbat belőlük, így nem érezzük a plussz réteget magunkon.

Ruha: Cabala Fashion (kattints!)

Ruháinkat bátran felvehetjük úgy is, hogy olyan dolgot veszünk alá, ami látszani is fog: garbót, hosszú ujjú felsőt, vagy éppen egy szép inget. Ilyenkor igyekezzünk egy hagyományos szabású felsőt választani, ami nem bő ránk, az ugyanis meggyűrődve a ruha alatt kis puklikat eredményezhet.

És akkor az én kedvencem: a pulcsival való kombinálás. Én nem vagyok a nagy tipikus téli pulcsik híve, szimplán azért, mert van, hogy zavar a sok anyag. Viszont ezek a trükkök tökéletesen működnek egy olyan fazonnal is. Nekem alapvetően azok a fazonok állnak jól, amik derékban vágnak el. Azok emelik ki a testalkatomat,  arányaimat. Ez a pulcsi ellenben hosszabb. Egy szép övvel, viszont csalhatunk a hosszúságon: fogjátok az övet, tegyétek a derekatokra, majd kezdjétek el kihúzkódni a felső felét a pulcsinak, egészen addig, amíg már csak  az alsó pár centit látjátok betűrve. És kész is. Ehhez a trükkhöz egy vastagabb övre van szükségetek, a vékonyból napközben könnyen kicsúszik a pulcsi.

Ha egy lazább szabású ruháról van szó, elég pulcsit a köldökötöknél betűrni és kész is a tökéletes look. Természetesen ha más testalkatotok van, akkor mondjuk ne a derekatokra tegyétek az övet, hanem a csípőtökre vagy mell alá.

A cipők terén nincs nehéz dolgunk: az évszaknak megfelelő és a ruha stílusához passzoló darabot válasszatok. Télen a lényeg, hogy meleg legyen. Egy maxi ruha alá is felvehettek magasszárú csizmát, mini/midi szoknyahosszhoz kifejezetten ajánlom a hidegebb napokra.

És akkor a pont az i-re: a rúzs. Ez nyár és tavasz típusoknak nehezebb, hiszen ők a világosabb színek mellett kell, hogy döntsenek.

A tél és az ősz típus csak tegye fel az egyik mélyebb tónúsú árnyalatot, hogy kiegyenlítse a ruha nyárias hatását.

Nyarak válasszanak egy szép mályvás-lilás színt és használjanak egy szép hideg színű szemceruzát. Ez a kis jeges smink csodásan fog állni.

Tavaszok válasszanak egy szép élénk, meleg piros rúzst az ilyen szettekhez. Élénk tavaszok lophatnak egy kis élénk pink rúzst a telek palettájáról.

Látjátok, legyen bármilyen színű vagy szabású a nyári ruhánk, bátran viselhetjük télen is. A nagyon könnyű, vékony anyagú vagy mini ruhákat pedig hordjuk tunikaként. Mutatok majd nektek erre is példát.  Alkalmazzátok hozzájuk a fenti tippek bármelyikét!

Ne feledjétek: nem szükséges minden esetben új ruhát vennetek az adott évszakban. Ha megfelelően kombináltok, sokkal többet hozhattok ki a meglévő ruháitokból.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük