Poór Petra és Offlány Luca- a képet Halmai Gyöngyi készítette
Kapszulagardrób

2 lány, 2 év, 2 kapszulagardrób

Kevesebb ruha és több játék?

Lucával hívhatnánk a közös munkánkat Project222-nek (a híres Project333 kapszulagardrób-kihívás után) is akár. De mi most cím nélkül mesélünk arról, mit tanultunk az elmúlt egy év alatt.

Lucával nyár elején azért merült fel a közös munka ötlete, mert mind a ketten kapszula ruhatárat válogattunk erre az időre. Mi több: ez már a második év, hogy közösen kapszuláztunk.

2020 nyarán vettük részt a Holyduck! blog által kezdeményezett Project333 kihívásban. Ekkor még nem ismertük Lucával egymást, de a kihívás így is összekapcsolt minket.

Míg tavaly csak sodródtam és vártam, hogy történjen velem az élet, az idei nyár minden percét igyekeztem kiélvezni és jelen lenni a pillanatban, mert fogalmam sincs, mit hoz a holnap. Lehet klisének hangzik, de a legtöbben remélem értitek mire gondolok…

Vegyél egy adag színt, és add a mindennapjaimhoz!

Luca elmondása alapján az egyik legnagyobb fejlődése a színekben érhető utol. Az első kapszulája csak nyomokban tartalmazott színeket, nagyrészt fekete ruhákból állt. Tavaly nyáron ismerte fel színtípusát és ez elmúlt egy évben sokat adott neki, hogy megértette, saját színei mivel harmonizálnak a legjobban. A sok fekete ruha után az idén összeállította eddigi legszínesebb ruhatárát, amit nagyon élvezett.

Offlány Luca
A képet Halmai Gyöngyi készítette

Eljutott arra a pontra, hogy egy korall ruhában is bátran kilép az utcára, tudva, hogy ezzel több figyelmet von majd magára. Különböző stílustipizáló rendszereket ismert meg ebben az egy évben, amik segítették az önismeret útján. Márpedig egy ilyen korall ruhához szükség van a magabiztosságra!

Offlány Luca kép: Gergely Gina
Kép: Gergely Gina

Részemről töretlen a szerelem a színes ruhák iránt. Ügyesebbnek érzem az idei nyár szettjeit, többször láttam átgondoltnak a megjelenésemet, kevésbé szertelennek. Nagyrészt ez a kiegészítőknek köszönhető, mert lehet ódivatú, hogy a cipő-táska-öv színben egyezzen, de ezek adták számomra az alapot.

Kiforrott vs. kiforratlan

Tavaly Luca a bohém stílust próbálta magára erőltetni, mivel az illik a nyár hangulatához, de nem érezte magáénak. Az idén a klasszikus, időtlen darabok felé kezdett el nyitni, mivel ezekben ragyog igazán. És szó szerint értem, hogy ragyog, nézzétek meg az oldalán posztolt szetteket!

Én amint azt gondolom, hogy oké, akkor most körül tudom írni a stílusomat, tudom merre tartok, válik minden kérdésessé .

Poór Petra
A képet Halmai Gyöngyi készítette
Változom. Még mindig változom. 

És remélhetőleg fogok is egy életen át. De emiatt kevés állandó eleme van a megjelenésemnek a színeket leszámítva. Írtam már arról, hogy úgy érzem, túl vagyok a korszakoláson. Ezt még mindig igaznak gondolom, de nyitott emberként, minden hatással van rám: amit látok, hallok, érzek, olvasok, hallgatok. Ez valahogyan biztosan alakítja a szekrényemet.

Két kapszulának egy a vége

Luca tavaly óta sokkal tudatosabban vásárol, tudja mikre figyeljen, ha új ruhadarabra van szüksége. Persze ez sem mindig egyszerű kérdés számára, mert nem vesz meg olyan darabot, ami nem felel meg minden igényének. Mivel főleg másodkézből szerzi be ruháit, vadásznia kell a tökéletes kincseire, de kitartása mindig célt ér szerintem.

Offlány Luca
A képet Halmai Gyöngyi készítette

Én a nyáron igyekeztem nagyon tudatosan figyelni, mik lehetnek az állandó alapdarabjai, ennek az akár egy életen át tartó folyamatnak. Sikerült? Hát, térjünk erre vissza pár hónap múlva… Vagy legalábbis gondolkozom még pár napot, míg Luca nem írja meg a záró bejegyzésünket. 😀 A “mag” kérdése -amit ebben a bejegyzésben már említettem- úgy gondolom meg fogja adni a választ. Mindenesetre szeretnék majd elmenni egy komplex testalkat elemzésre az idén, hogy még többet tanulhassak a témáról.

Poór Petra
A képet Halmai Gyöngyi készítette

Az biztos, hogy nem fogok egy pl. nadrágtípusból betárazni, mert lehet, hogy fél év múlva már nem érzem majd magaménak. Inkább törekszem kevesebb és különböző típusokat beépíteni a szezonális ruhatáramba.

Hogyan tovább?

Nehéz szívvel írom, hogy itt az én oldalamon a közös munka Lucával véget ért, mert nekem nagyon sokat adott ez a pár hónap, amíg a tartalmakra készültünk.

Arról, hogy mit tervezünk a továbbiakban, majd Luca oldalán olvashattok legközelebb. Kövessétek a blogját és Instagram oldalát!

Én természetesen továbbra érkezem majd önálló tartalmakkal az oldalaimon.

Addig is élvezzétek ki a nyár utolsó kis napsugarait! Sziasztok.

A képek Halmai Gyöngyi keze munkáját dicséri. Felhasználásuk engedélyköteles!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük